sâmbătă, 7 mai 2011

New post (long post) - no make-up look, just advice

Revin după aproape jumătate de an de pauză.Gosh, chiar a trecut atât de repede timpul!Lipsa mea e pe jumătate motivată, pe jumătate nemotivată.Prima parte a absenței mele se datorează prezenței examenelor la facultate, fiind prima sesiune mi-am dat toată silința să nu dau greș.Și am reușit cu succes!O altă parte a absenței se datorează lenei :D eeh, când ești student, după sesiune ai nevoie de o pauză lungă pentru a-ți reveni din stresul sesiunii(sau poate asta a fost doar o altă scuză..) Și iată, că ies din pauza mea lungă și cu nevoia de a-mi ocupa din nou timpul, înainte de a doua sesiune, revin pe blog cu o postare nouă.
Am ales să vorbesc astăzi despre look-urile pentru banchet, fie pentru cel de clasa a8a, fie pentru cel din a12a sau festivitatea de absolvire a facultății.M-am gândit că multe dintre voi veți căuta sfaturi cu privire la machiajul pe care ar trebui să-l purtați de banchet.
Așadar, să încep:
1. Alege zona feței pe care vrei să o scoți în evidență!
Nu comite greșeala de a expune culori puternice atât la machiajul ochilor cât și pe buze.Riști să fii extravagantă și nicidecum, elegantă, cum ar trebui să fii.Pune în evidență ceea ce crezi că trebuie să atragă privirile din prima clipă: fie ochii, fie buzele, fie forma chipului tău.
Dacă vei alege buzele, îți recomand look-urile gen „pin-up” , „sun-kissed” și „neutral”.Alege buzele dacă ai o ținută simplă, spre exemplu o rochie albă, crem, roz pal.


Dacă vei alege ochii, îți recomdand look-urile smokey, în principiu orice culoare complementară culorii ochilor tăi(un viitor post va fi legat de culorile complementare) și care se potrivește cu ținuta.Fie culoriile pământii, navy-blue, mov, roz, etc. fie un look simplu : clasicul smokey grey/smokey white, însă fii sigură că vei alege un ruj potrivit, cele nude sunt recomandate.


      2. Tenul perfect!
Într-adevăr, puține au moștenit calitatea asta.Daaar, machiajul face minuni și preabine știm.Asigură-te că fondul de ten are culoarea potrivită tenului tău(și aici găsești o mulțime de sfaturi legate de alegerea fondului de ten pe blogurile de make-up și beauty, așa că nu e nevoie să repet și eu).Urmează corectorul și pudra, unde de asemenea trebuie să ai grijă cu nuanța pe care o alegi.Trebuie să completeze fondul de ten și nicidecum să se vadă o trecere subită între corector și fond de ten, sau pudră.Blush-ul îl vei alege în funcție de machiajul ochilor și a buzelor.
3. Întunecă colțul extern al ochiului.
Dacă întuneci colțul extern nu înseamnă neapărat că vei obține un smokey look.Look-urile smokey sunt cele în care folosești culoarea neagră pentru a întuneca colțul extern al ochiului.Dacă folosești culorile neutre, spre exemplu un crem deschis(light cream), vei întuneca colțul extern cu un maro închis(dark brown).Prin această metodă vei crea profunzime!
 4. Pomeții trandafirii(rosy) arată cât se poate de natural.De recomdat ar fi să scoți în evidență ochii sau buzele, iar pomeții să fie doar conturați.Poți opta în schimb și pentru pomeții tip „sun-kissed”, mai ales pentru că banchetele sunt în perioada de vară.Pomeții peachy îi poți alege în cazul în care vei adopta un look cât mai natural în zona ochilor, dar și a buzelor.

5. Îndrăznește!Da, ăsta ar fi un ultim sfat.Nu te gândi: „Roșu?Pe buze?Dar n-am mai purtat niciodată roșu.”Atunci asta ar fi o primă oară când să porți rujul roșu, sau fardul albastru/verde.Îndrăznește să porți ceea ce nu ai purta într-o zi obșnuită.Fii unică!
Fiindcă e vară, e seară și vei dansa îți recomand să folosești fond de ten cu un finisaj mat, nu cele bazate pe extracte din uleiuri.Toate produsele să fie oil-free, pentru că riști ca tot machiajul să dispară în scurt timp.Folosește eyeliner și mascara rezistente la apă.De recomdantat ar fi și 2-3 pulverizări cu apă termală după finalizarea look-ului.
Cam atât.Ia-ți rochia pe tine, pantofii în picioare, plicul în mână și mergi pe ringul de dans! Have fun!
P.S. Happy to be back! >:D<

7 comentarii:

 1. WB:*

  1. "Advice" , pentru ca pluralul se refera la comunicarea unor stiri oficiale;

  2. Cred ca depinde de persoana, de particularitati, de preferinte, de outfit..e greu sa dai sfaturi la modul general in conditiile astea:).

  pup!

  RăspundețiȘtergere
 2. @Special K : 1.Mulțumesc pentru corectare!
  2.În unul din sfaturi am și menționat faptul că look-ul trebuie să depindă de ținută.Și evident că depinde de particularități și persoană, pentru că suntem toate diferite.Dar asta nu înseamnă că nu putem găsi calități comune pe care să le punem în evidență urmând niște sfaturi.
  Fiecare va decide pentru sine dacă va dori să urmeze sau nu sfaturile!
  Te pup :)

  RăspundețiȘtergere
 3. interesant si util postul tau.. poop si te astept si pe blogul meu

  RăspundețiȘtergere
 4. Nice tips.... :)

  xoxo
  calicoaster
  www.beautydiaries.com

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna.Te-am adaugat in lista mea de bloguri si mi-ar face o deosebita placere daca si tu m-ai adauga.Iti multumesc mult.O zi placuta.
  Blogul meu este: http://magmonicpresent.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere